Turnhout 2012

HET FEESTJAAR

2012 wordt een heel bijzonder jaar. Het zal dan 800 jaar geleden zijn dat Turnhout stadsrechten kreeg. Dat is op zich al een feestje waard. Maar ter gelegenheid van die verjaardag verleende de Vlaamse overheid Turnhout ook nog de titel 'Cultuurstad van Vlaanderen'. Dat geeft het feest nog extra glans. In 2012 zal het in Turnhout en omgeving -want ook de omliggende gemeentes vieren mee- een jaar lang gonzen van de culturele activiteiten. De vzw 'Turnhout 2012' neemt de organisatie van het feestjaar in handen.

Meer dan honderd evenementen zullen speciaal voor dit feestjaar worden georganiseerd, niet alleen door de vzw Turnhout 2012 zelf. Andere -reeds bestaande- organisaties zullen hun programma volledig of gedeeltelijk aanpassen en in het teken stellen van 'Turnhout 2012'.

Cultuur is er voor iedereen. Voor jong en oud, voor kenners en leken. Daarom draagt de vzw ‘Turnhout 2012’ er zorg voor dat er zeer breed geprogrammeerd wordt. Niet alleen komen alle denkbare kunstvormen aan bod; ook op andere vlakken wordt voldoende afwisseling in het programma gegarandeerd. Zowel massaspektakels als intieme voorstellingen zullen worden opgevoerd door professionals, maar ook door amateurs en hobbyisten. Door gevestigde waarden én door aanstormend talent. Een jaar lang zal de regio Turnhout bruisen van het leven. Niet alleen optredende artiesten moeten daarvoor zorgen; het is de bedoeling dat ook de inwoners en de bezoekers helemaal mee opgaan in de feestroes.

In 2012 mag Turnhout zich een jaar lang 'Cultuurstad van Vlaanderen' noemen. U mag zich beginnen voor te bereiden op een groots feest. Dat doen wij ook.

 
ontwerp website: fabriek81.be