Turnhout 2012

TURNHOUT TAART!

Turnhout taart! was een geweldig succes.
Tijdens het openingsfeest van Turnhout 2012 werden Turnhoutenaars op zondag 18 maart opgeroepen om met een – liefst nog zelfgebakken – taart naar de Grote Markt af te zakken om deze in te huldigen. De Turnhoutse Grote Markt krijgt immers als benaming ‘het Salon’ van Turnhout mee. En wat doet men in een salon? Juist ja: taart eten, koffie drinken en gezellig samen zijn!

Op deze oproep werd massaal gereageerd. Kleuters, kinderen en volwassenen gingen, dikwijls samen, aan de slag. Meerdere mensen bakten voor de eerste keer in hun leven een taart (!), kinderen versierden cupcakes in de meest mooie vormen en kleuren en regelmatig kwamen we echte pareltjes tegen.
Er werd bijzonder creatief omgesprongen met verwijzingen naar al wat er leeft in de stad en het centrale beeld van Turnhout 2012: harten, herten, stadsrechten, verjaardagswensen, gebouwen,… Ze passeerden allemaal de revue.
Een 90-tal taarten (!), en dat waren ze lang niet allemaal, werden beoordeeld door een jury. Nadien werden de taarten aangesneden en kon men terecht op de vele tafels die op de Markt werden opgesteld. Of in de salons die door de Turnhoutse webwinkel werden ter beschikking gesteld. Spontaan werd er bij mekaar aan tafel aangeschoven en werden er stukken taart gedeeld én smakelijk verorberd.

Ieder die zijn of haar taart liet beoordelen krijgt sowieso een Turnhout 2012 gadget. Een dertigtal taartenbakkers mag binnenkort een duoticket voor een Turnhout 2012 activiteit later op het jaar in de bus verwachten.

Bij deze bedanken we van harte en oprecht alle taartenbakkers nog eens voor hun engagement!

Met dank aan fotoclub Infocusvzw

 
ontwerp website: fabriek81.be